Dana 02. travnja 2020. godine Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

 

· Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

· Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

· Stožer CZ općine Povljana radi redovno. Od stupanja na snagu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta od ukupno 38 podnesenih zahtjeva, izdane su 32 propusnice, a 6 zahtjeva za izdavanjem propusnica je odbijeno.
Još jednom, apeliramo na mještane Povljane da ne dostavljaju zahtjeve za izdavanjem propusnica, ukoliko razlozi nisu krajnje neodgodivi i od iznimne važnosti za pojedinca jer im isti neće biti odobreni.

· Također, nastavno na novonastalu situaciju na otoku Pagu vezano uz dvije zaražene osobe koronavirusom na području grada Novalje, apeliramo na mještane Povljane da maksimalno ograniče kretanje po otoku, kako bi se u što većoj mjeri pokušala spriječiti lokalna transmisija virusa.

· Ustanovljeno je da se veći dio mještana pridržava protuepidemijskih mjera osim i dalje dijela srednje populacije koji se ne pridržavaju preporuke o ograničenju kretanja izvan svog doma.

· Turistička zajednica općine Povljane evidentira 48 osoba u sustavu eVisitor koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.

 

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.