Dana 01. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

 

Stožer CZ općine Povljana radi redovno. Od jučerašnjeg izvještaja nisu izdane nove propusnice.

Apeliramo na mještane da ne dostavljaju zahtjeve za izdavanjem propusnica ukoliko razlozi nisu krajnje neodgodivi i od iznimne važnosti za pojedinca.

Također, nastavno na novonastalu situaciju na otoku Pagu vezano uz dvije zaražene osobe koronavirusom na području grada Novalje, apeliramo na mještane Povljane da maksimalno ograniče kretanje po otoku, kako bi se u što većoj mjeri pokušala spriječiti lokalna transmisija virusa.

Pozivamo sve mještane općine Povljana koji su u zadnjih 7 (sedam) dana bili na liječenju u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu na moru ili Općoj bolnici Zadar da se radi preventivnih mjera OBVEZNO jave stožeru CZ općine Povljana.

Ustanovljeno je da se veći dio mještana pridržava protuepidemijskih mjera osim i dalje dijela srednje populacije koji se ne pridržavaju preporuke o ograničenju kretanja izvan svog doma.

Turistička zajednica općine Povljane evidentira 34 osobe u sustavu eVisitor osoba koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.