Dana 05. travnja 2020.g. Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je svoju dnevnu sjednicu putem videokonferencije.

 

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

Utvrđeno je da je na području općine Povljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

Stožer CZ općine Kolan izvjestio je da su na području općine Kolan 2 sobe zaražene koronavirusom.
Nastavno na prethodne dnevne izvještaje stožera CZ otoka Paga, sa današnjim danom je četvero zaraženih osoba koronavirusom na području otoka Paga.
Apeliramo na mještane Povljane da maksimalno ograniče kretanje po otoku, kako bi se u što većoj mjeri pokušala spriječiti lokalna transmisija virusa.

Stožer CZ općine Povljana radi redovno. Od zadnjeg izvještaja izdane su 2 nove propusnice, a sveukupno 13 zahtjeva za izdavanje propusnica je odbijeno.
Izdaju se e-propusnice u skladu sa Odlukom, te po svim uputama Stožera CZ RH, te ovim putem apeliramo na mještane da ih traže samo u neophodnim situacijama, s obzirom da od sutra 06.04. (ponedjeljak) kreće postroženje izdavanja.
Zahtjeve nam možete uputiti putem sustava e- građanin, NIAS sustava ili putem maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u vremenu od 10:00 – 13:00 svakim danom i vikendom. Za sve potrebne informacije i upute možete nas dobiti na telefon 00385 91 3828 013.

Većina zahtjeva mještana općine Povljana za izdavanjem propusnica nisu u skladu sa mjerama koje je propisao Nacionalni stožer RH, i obavještavamo mještane da ne dostavljaju zahtjeve za izdavanjem propusnica ukoliko razlozi nisu krajnje neodgodivi i od iznimne važnosti za pojedinca, jer isti neće biti odobreni.

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/uputa-o-izdavanju-propusnica-za-putovanje-na-otok/2335

Veći dio mještana pridržava se protuepidemijskih mjera osim i dalje dijela srednje populacije koji se ne pridržavaju preporuke o ograničenju kretanja izvan svog doma.
Članovi DVD-a " Sv. Martin" Povljana dezinficirali su javne površine ispred pošte, urefa turističke zajednice, dućana Konzum i Lorenco u Povljani, dječjeg vrtića "Paški mališani- područni odjel Povljana", Područne škole Povljana.

Turistička zajednica općine Povljane evidentira 38 osoba u sustavu eVisitor koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.