Dana 28.03.2020. godine Stožer civilne zaštite općine Povljana održao je sjednicu putem telekonferencije.

 

Svi nazočni članovi Stožera podnijeli su dnevno izvješće o situaciji iz područja njihove nadležnosti a vezano uz epidemiju koronavirusa.

Utvrđeno je da je na području općinePovljana situacija nepromijenjena, odnosno stabilna te da i dalje nema zaraženih osoba.

Stožer CZ općine Povljana redovito zaprima zahtjeve za izdavanjem propusnica. Od jučerašnjeg izvještaja izdane su 3 nove propusnice.

Članovi DVD-a "Sv. Martin" Povljana izvršili su kontrolu provedbe Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te Odluke o radnom vremenu trgovina sukladno nalogu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Ustanovljeno je da se veći dio mještana pridržava protuepidemijskih mjera osim dijela srednje populacije koji se ne pridržavaju preporuke o ograničenju kretanja izvan svog doma.
O istom će se napisati izvještaj koji će se dostaviti Stožeru CZ RH.

Kako je uočen manji broj nepridržavanja Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, ovim putem apeliramo i zahtijevamo od mještana da poštuju navedenu mjeru.

Vezano na izdavanje propusnica, apeliramo na mještanke i mještane općine Povljana da ne dostavljaju zahtjeve za izdavanjem propusnica koliko razlozi nisu krajnje neodgodivi i od iznimne važnosti za pojedinca.

Turistička zajednica općine Povljana od jučerašnjeg izvještaja nije zabilježila nove evidencije u sustavu eVisitor osoba koje borave na području općine Povljane, a nemaju prebivalište na području mjesta.

STOŽER CZ OPĆINE POVLJANA

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.