knjižničarke

Godine 2020., Gradska knjižnica Pag širi svoju mrežu knjižnica na susjednu općinu te otvara Knjižničnu stanicu Povljana s inicijalnim fondom od 2000 knjiga smještenom u skučenom prostoru od svega 9 m2. Za javnost je bila otvorena samo četiri sata tjedno.


U studenom 2022. godine seli na novu lokaciju, u središte mjesta, na Trgu bana Josipa Jelačića u objekt gdje se nekoć nalazio dječji vrtić. U prostoru od 60 m2 s fondom od 3500 jedinica knjižne građe te tjednom otvorenošću od 20 sati, korisnici mogu posuditi nove, atraktivne i čitane knjige. U prilagođenom i izdvojenom dijelu, djeca rane i predškolske dobi mogu izabrati slikovnice, odigrati neku od izabranih društvenih igara ili samo boraviti i čitati u ugodnom prostoru.
Uveli smo sezonsku članarinu za naše goste s kojom mogu koristiti građu u Knjižničnoj stanici Povljana, kao i u središnjoj Gradskoj knjižnici u Pagu, uz simboličan iznos upisnine od 3 eura za djecu i 6 eura za odrasle. Sezonska članarina traje četiri mjeseca. Pozivamo vas da nas posjetite jer smo sigurni da imamo za svakoga ponešto.

rana-dob
predkolska-dob
povljana-klinci
knjiniarke
knjinina-stanica
Adriana-za-plakat
klinci-u-povljani

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.