7db945d4ad7a85793017

Poštovane sumještanke i sumještane obavještavamo da su na snazi nove odredbe Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, kojima se određuje da građanima nije dozvoljena nabava, posjedovanje niti uporaba petardi i redenika kategorije F2 i F3 te pirotehničkih sredstava kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.

(članak 62. stavak 6. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja ("Narodne novine" broj 70/17 i 141/20))

Pozivamo sve sumještanke i sumještane na poštivanje spomenutog Zakona, kako bi se u ovo blagdansko doba održala sigurnost, izbjegle eventualne nezgode prilikom rukovanja pirotehničkim sredstvima, ali i kako bi se izbjegle propisane novčane kazne za kršenje odredbi spomenutog Zakona.

Pronađite nas na Facebooku Slijedite nas na Instagramu

Podaci prikupljeni u kontakt formi Općine Povljana koriste se isključivo za komunikaciju između Općine Povljana i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u web sustavu te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama.