IMGP8658Povljana je ove godine proslavila 15. jubilej održavanja smotre klapa Povljana u pismi. Ispred crkve Sv. Jurja okupio se veliki broj gostiju koji su željeli ovu ljetnu večer provesti uz klapske pjesme. A nje je zaista bilo budući su tijekom dvosatnog programa nastupile klape s otoka – domaćini klapa Povljana, Navalia, Murtelice i Peružini te gosti : klapa Bošket iz Zagreba, zatim klape Luna, Contra, Luka i kao posebni gosti klapa HRM Sveti Juraj.

Nakon klapskog dijela ovaj petnaesti rođenadan povljanskih klapskih susreta uveličao je nastup Đanija Stipaničeva i sopranistice Ester Pilj.

Susret klapa ''Povljana u pismi'' tradicionalna je manifestacija koja se od 2002.godine početkom srpnja održava u lijepom ambijentu ispred crkve Sv. Jurja.. Ovaj susret prerastao je lokalni značaj poprimajući obilježja jedne od najznačajnijih manifestacija dalmatinskog klapskog pjevanja u Zadarskoj županiji. Uz klape s otoka Paga susret okuplja i najbolje klape iz Hrvatske, uz veliko zanimanje gostiju i domaće publike za ovu glazbenu tradiciju Dalmacije. Na taj način ''Povljana u pismi'' predstavlja značajan doprinos turističkoj ponudi Povljane i Zadarske županije i najbolji je uvod u kulturno i zabavno ljeto u Povljani.

Autor V. Karavanić

{gallery}galerije/2016/povupismi{/gallery}