OPĆINA POVLJANA
Stjepana Radića 20, 23249 Povljana
Radno vrijeme:
Radnim danom od 07:00 do 15:00 sati
Rad sa strankama:
Pon. i sri. od 09:00 do 11:00
Telefon: +385(0)23 692 800
Fax: +385(0)23 692 005
E-mail: info@povljana.hr
 • Poštovani posjetitelji

  Poštovani posjetitelji

  Dragi posjetitelji!
  Drago mi je što Vas u ime Općine Povljana mogu pozdraviti na novom web portalu Općine Povljana. Stvaranjem nove stranice bila nam je želja da se istakne mjesto u kome smo se rodili, u kome živimo i radimo, i kojim se ponosimo, te bogatstvo i sva ljepota koju Povljana posjeduje. Povljana je mjesto koji se...
  Pročitaj kompletan tekst >>>
 • Dobrodošli u Povljanu

  Dobrodošli u Povljanu

  Povljana je smještena na jugu otoka Paga, u prekrasnoj prirodnoj uvali. Okrenuta zapadu zaštitila se od jakih vjetrova bure i juga. Zaštitu i utočište pruža i putniku s mora i onom na kopnu, zaljubljeniku u otočki krš i bilje okupano suncem i začinjeno solju.
  Tradicionalno, Povljana je bila poljoprivredno područje koje je stoljećima prehranjivalo veći dio otoka.
  Upoznaj Povljanu >>>
 • Povljana kroz Povijest

  Povljana kroz Povijest

  Na području Općine Povljana na otoku Pagu teče život iz prapovijesnih vremena. Zasad, najstariji pronađeni predmet jest dio kamene sjekire iz bakreno-kamenog doba (eneolitik).
  Liburni i Rimljani ostavili su dubok trag u povijesti otoka Paga. Brojne su potvrde za to i na području Povljane.
  Prošetajmo se kroz povijest Povljane >>>
 • Slikom kroz Povljanu

  Slikom kroz Povljanu

  Poznati u klapskoj pismi, netaknutoj prirodi i kristalno čistom moru. Povljana pruža nezaboravne uspomene za sve posjetioce, goste, prijatelje,...
  Okružena Jadanskim morem na otoku Pagu, Povljana je mjesto gdje izvorni Mediteran postoji, a u duhu naroda i živi, izvorni, čisti, netaknuti baš onakav kakav pamtite. Dozvolite da Vas provedemo sliko kroz naše mjesto.
  Pogledaj galeriju fotografija >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Novosti & Aktualnosti

Otvaranje rekreativno-poučne staze "Kozje berdo"

Zadnji vikend u travnju rezervirajte za dolazak na pješačku turu po najatraktivnijem dijelu otoka.
Na najkamenitijem i najsurovijem dijelu otoka Paga, točnije iznad mjesta Zubovići, u općini Novalja, otvara se poučno rekreativna staza pod nazivom Kozje berdo. Zašto kozje, kad u Zubovićima nema niti jedne koze, saznati možete 28. i 29.04.2017. godine kada se održava i službeno otvorenje staze, koja će obogatiti turističku ponudu cijelog otoka.
Organizator, Udruga Veli Škoj Zubovići, potrudit će se da planinari i rekreativci u subotu, 29. travnja prođu sve lokacije koje ovaj dio otoka čine jedinstvenim. Od rudnika boksita, preko čarobnih uvala Gornjega mora, do nogometnog igrališta usred kamenjara i uskih parapeta društvo će rekreativcima praviti naš vodič, paške ovce te razne legende, s kojima se možda pojavi i koja velebitska vila. Prolazit će se stoljetnim utabanim putevima kojima su naši djedovi i bake gonili ovce i kuda se išlo na brod za u Karlobag. Pogled koji puca na Velebit i sve Kvarnerske otoke nikoga neće ostaviti ravnodušnim a staza će opravdati zašto Pag zovu i mjesečevim otokom.
Na završetku šetačke ture sve polaznike čeka ručak, a u večernjim satima organizirana je zabava.
Dolazak sudionika očekuje se već u petak, stoga je u večernjim satima predviđeno druženje i poučno predavanje o otoku i samoj stazi. Na otok Pag može se stići trajektom ili Paškim mostom, a svi sudionici mogu rezervirati svoj smještaj preko Udruge Veli Škoj, koja je pripremila povoljne aranžmane.
Kotizacija za sudjelovanje iznosi 50 kn, a uključuje rezervaciju mjesta na događanju, piće dobrodošlice, predavanje i ručak u subotu po završetku staze, te prigodan dar.
Sve što trebate napraviti je prijaviti se na : Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ,na broj 098 606 734 ili preko Fb stranice Veli Škoj Zubovići.

komunalni redar
referent
procelnik
nacelnik