OPĆINA POVLJANA
Stjepana Radića 20, 23249 Povljana
Radno vrijeme:
Radnim danom od 07:00 do 15:00 sati
Rad sa strankama:
Pon. i sri. od 09:00 do 11:00
Telefon: +385(0)23 692 800
Fax: +385(0)23 692 005
E-mail: info@povljana.hr
 • Poštovani posjetitelji

  Poštovani posjetitelji

  Dragi posjetitelji!
  Drago mi je što Vas u ime Općine Povljana mogu pozdraviti na novom web portalu Općine Povljana. Stvaranjem nove stranice bila nam je želja da se istakne mjesto u kome smo se rodili, u kome živimo i radimo, i kojim se ponosimo, te bogatstvo i sva ljepota koju Povljana posjeduje. Povljana je mjesto koji se...
  Pročitaj kompletan tekst >>>
 • Dobrodošli u Povljanu

  Dobrodošli u Povljanu

  Povljana je smještena na jugu otoka Paga, u prekrasnoj prirodnoj uvali. Okrenuta zapadu zaštitila se od jakih vjetrova bure i juga. Zaštitu i utočište pruža i putniku s mora i onom na kopnu, zaljubljeniku u otočki krš i bilje okupano suncem i začinjeno solju.
  Tradicionalno, Povljana je bila poljoprivredno područje koje je stoljećima prehranjivalo veći dio otoka.
  Upoznaj Povljanu >>>
 • Povljana kroz Povijest

  Povljana kroz Povijest

  Na području Općine Povljana na otoku Pagu teče život iz prapovijesnih vremena. Zasad, najstariji pronađeni predmet jest dio kamene sjekire iz bakreno-kamenog doba (eneolitik).
  Liburni i Rimljani ostavili su dubok trag u povijesti otoka Paga. Brojne su potvrde za to i na području Povljane.
  Prošetajmo se kroz povijest Povljane >>>
 • Slikom kroz Povljanu

  Slikom kroz Povljanu

  Poznati u klapskoj pismi, netaknutoj prirodi i kristalno čistom moru. Povljana pruža nezaboravne uspomene za sve posjetioce, goste, prijatelje,...
  Okružena Jadanskim morem na otoku Pagu, Povljana je mjesto gdje izvorni Mediteran postoji, a u duhu naroda i živi, izvorni, čisti, netaknuti baš onakav kakav pamtite. Dozvolite da Vas provedemo sliko kroz naše mjesto.
  Pogledaj galeriju fotografija >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Novosti & Aktualnosti

City Games dolaze u Povljanu

22. srpnja 2016. - Otok Pag nezaobilazano je odredište popularne sportsko-zabavne manifestacije City Games, donedavno poznate pod nazivom Jadranske igre. To ne čudi jer su upravo paške ekipe proteklih sezona često bile među najboljima. Koji će tim s Paga ovoga ljeta u daljnji dio natjecanja, znat će se 28. srpnja kada City Games karavana ponovno spušta svoje sidro u Povljani.

“Otočke ekipe već godinama ostvaruju vrlo dobre rezultate na igrama i zato jedva čekamo ovogodišnji kvalifikacijski susret. Uz to, na Pagu smo svaki put lijepo dočekani i odlično se zabavimo s domaćinima.”, izjavio je uoči dolaska autor projekta Miroslav Krzyk, čija agencija Adria events iz Rijeke organizira susret zajedno s Općinom Povljana. Ljetni će spektakl otvoriti najmlađi natjecatelji uz City Games Junior u 18 sati. Seniori stupaju na rivu u 19.30 i kroz niz atraktivnih disciplina poput potezanja konopa, utrke magaraca i spašavanja turistkinje pokušat će osvojiti kartu za prolazak u polufinale. Samo najspretnijem i najuigranijem timu će to poći za rukom. Mislite li da možete složiti upravo takvu ekipu s osam članova (5 muških i 3 ženska člana), još uvijek je stignete prijaviti putem www.city-games.com. Zabave i smijeha neće nedostajati, stoga nam se pridružite na rivi u Povljani. Fešta bi mogla potrajati do dugo u noć!

komunalni redar
referent
procelnik
nacelnik